Gardens open - veřejně přístupné soukromé zahrady



michal074 - (18) - 86.5 (?) 
7.6.2008 16:59, zobrazeno: 5773x

Zdravím všechny uživatele webu,

po návštěvě Holandska, kde někteří soukromí majitelé zahrad zpřístupňují svá zelená království ostatním nadšencům, mě napadlo, zda by se něco podobného nedalo uskutečnit i u nás. Opravdu se nemáme čím pochlubit? Nebyla by to ideální příležitost pro vyměňování zkušeností a třeba i výpěstků? Nejde o nějaké chlubení nebo chvástání se, ale o potkávání lidí, kteří jsou stejně ulítlí jako vy:-) Kdo by byl pro - myslím teď kdo z nás by byl ve své zarhadě ochoten udělat něco jako den otevřených dveří třeba jednou až dvakrát za rok o víkendu? Já jsem první! :-)

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 143.205 (?), 18.8.2008 8:08

Tak vidíte Michale? tolik návštěv a nikdo nás nepozval, že?  Nápad je to superiozní, ale kdepak Češi... Napište něco o Vaší zahradě. JITA

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 162.128 (?), 18.8.2008 9:19

v Anglii to funguje jako soucast charity, lide zpristupni zahrady, jejich otevreni je pomerne slozita cinnost a existuje komise, ktera posuzuje zda je zahrada dostatecne zajimava, jeji majitele pak casto musi delat radu zmen. Pri vlastnim otevreni pak lide co se prijedou podivat tak plati vstupne, vybrane penize putuji na charitu.

Cili spojuji se tam dva cile - jednak se podivat na neco pekneho, a pak podporit dobrou vec. To uz si tady vubec nedovedu predstavit (bohuzel).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Pavel Chlouba - (10) - 42.6 (?), 22.10.2009 16:49

Dobrý den,

 otevírání soukromých zahrad v Holandsku alespoň na pár dní v roce vnímám jao velmi sympatickou věc. Je to přesně jak říkáte - dny otevřených dveří seznamují lidí podobných zájmů. Je to výborná příležitost vyměnit si zkušenosti a najít nové inspirace pro vlastní tvorbu. Váš příspěvek jsem objevil až nyní, takže reaguji velmi pozdě. Ale připojil bych se k Vám. Takže říkám, já jsem druhý!

Pavel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika