Likvidace popela ze dřeva



host - 155.9 (?) 
8.11.2016 13:37, zobrazeno: 3211x

ZDRAVIM rad bych se zeptal jak nakladate s popelem s velkeho pece v rodinem domě... pec cistim temer po kazdem zatopeni a popela pribyva... vyhazovat ho do vlastni placene popelnice mi prijde nevyhodne.jestli se vyvazi jednou tydne nevlezlo by se mi do ni nic nez pytle z popelem.bydlim ve meste vyhlasku mam proctenou nicmene sem na nic krome dalsi placene popelnice neprisel.jak tento problem resite vy? nerad bych porusil zakon a jelikoz topna sezona zacala a popela pribyva ptam se tedy tady.KAM Z POPELEM,? Dekuji za odpoved. apatiano@seznam.cz

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 8.11.2016 14:39

Topím tvrdým dřevem, stopím 3m3 za zimu a je toho taková špetka, že na kompostu se to úplně ztratí.

Ano, doporučuje se obohacovat kompost nebo záhony popelem z čistého dřeva.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 250.122 (?), 8.11.2016 14:44

Vase starosti vam zavidim. Popel davam do zahonu a slepicim. Mam ho permanentni nedostatek Zejmena mimo topnou sezonu. Na kompost nezbyde ani spetka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 147.46 (?), 8.11.2016 15:43

Tak za prvé - popel nemůže být dřevěný, ale může být ze dřeva.  Za druhé - jestli používáte k otopu různé materiály, máte smůlu. Je třeba topit tak aby byla možnost separace popelů. Popel ze dřeva, použít na zahrádku, nebo do kompostu. Popely z uhlí, pokud nevejdou do popelnice, můžete na svém pozemku skladovat a během léta se jich postupně zbavovat plněním popelnice, či popelnic. Můžete se domluvit ze sousedy na možnosti doplnit obsah jejich popelnic, večer před odvozem. Osobně jsem popel z uhelných kalů prosíval na sítu 4×4mm a lifroval na zahrádku. Účinek až neskutečný! Pokud máte obavy ze strašáku těžkých kovů, tak vám doporučuji, si něco dohledat na internetu a přečíst o provádění rekultivací pomocí popílku v různých regionech, kde se také sledoval výskyt těžkých kovů v plodinách pěstovaných na rekultivované půdě a na půdě v přírodním stavu. Nebo si také můžete nechat udělat chemickou analýzu na dané prvky, tedy jen pro klid duše.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika