Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Araukária andská je vždyzelený ihličnan exotického vzhľadu. Takto nejako asi vyzerali praveké rastliny, ktoré rástli na Zemi pred miliónmi rokov. S trochou trpezlivosti ho však môžete pokojne pestovať aj vo svojej záhrade.Nepodceňujte výsadbu, ale vyberte pre ne stanovište chránené pred vetrom, najlepšie v polotieni. Obmedzia sa tak výkyvy teplôt v zimnom období, ktoré ťažko znášajú najmä mladé rastliny do desiatich rokov.

Vykopte dostatočne veľkú jamu a nasypte do nej priepustnú kyslú pôdu bohatú na živiny a premiešajte ju s pieskom. Ak máte v záhrade ťažkú pôdu, nasypte na dno jamy drenážnu vrstvu z hrubšieho štrku. Na vápenatých a ťažkých pôdach trpia chlorózou, žltnutím ihlíc. Počas vegetácie araukárie dostatočne zalievajte, pôda by nikdy nemala úplne vyschnúť, ale nesmie byť ani trvalo premokrená. Počas vegetácie ich môžete prihnojiť hnojivom na ihličnany.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika