růže v květinači

host 
6.6.2004 17:23, zobrazeno: 31148x
myslite,že jde z uspěchem piestovat růže na balkoně? jak velka nadoba?poradi někdo?

host, 14.6.2004 9:00
Myslím, že nejlepší by bylo, půjčit si literaturu na téma např. pěstujeme růže, rostliny na terasách a balkonech a pod. Vychází dost knih na tohle téma. Je to totiž podle mých zkušeností dost složité.Jde o vhodnost nádoby - měla by být nejlépe keramická silnostěnná, aby kořeny netrpěly přehřátím. Jde o vhodnost zeminy, drenáž, zazimování, zálévání, vhodnost odrůdy, množství slunce, jiné je to s patiovou růží - miniaturní, jiné s popínavou. Samozřejmě důležité je hnojení. Jak vidíte, takhle v kostce to asi nejde. Ale předem Vás upozorňuji, že vytvořit si na balkoně krásu, jakou nám ukazují např. v Naší krásné zahradě je velmi náročné. (Leda zaměstnat zahradníka)

host, 4.10.2004 14:28
Mám velmi dobré zkušenosti s pokryvnou růží The Fairy v květináči. Pokud jí dáte dobrou zeminu, větší nádobu (průměr asi 30cm), na jaře přihnojení a pravidelnou zálivkua,odmění se vám krásným kvetením po celé léto. V nádobě může i přezimovat, nádoba by měla být silnostěnná, aby v zimě nepopraskala. Zdraví Iva

mirahou - (3), 19.4.2005 21:59
Před časem jsem přišla o zahradu.Miluji růže,takže jsem jich pár nových zasadila do květináče největší jaké jsem měla (30cm) a s úspěchem se těšila jejich krásy v zimní zahradě,kde jsem v létě vysadila okna.Nevím,možná kdybych se jim víc věnovala pežily by,ale bohužel zůstala mi jen jedna popínavá " Coral Dawn",který tedy i když jsem mu žádnou mimořádnou péči nevěnovala, se dočkal nové zahrady! Dva roky byl chudáček v květináči a "kvetl"! Takže myslím,že lze růži pěstovat i na balkoně,ale musí se vybrat vhodná odrůda,a musí se jí člověk věnovat!

host, 5.6.2005 14:06
Ruze rozhodne lze pestovat v kvetinacich, i kdyz je takovych pravda mene. Vhodne jsou spis male ruze kompaktniho vzrustu. Normalni ruze jsou preci jenom kere a nemuseli by se za cas na takovy balkon vejit. Docela dobrym resenim jsou standardky, u tech neni takovy problem s mistem a navic je jim v kvetinacich docela dobre dari. Mezi vdecne balkonove ruze patri taky patiove ruze. Ja mam na balkone i jednu kerikovou - Bonica 82, ktera je v nabobe nadherna a ma zaplavu krasnych kvetu.
Pokud jde o kvetinace, tak volte spise vetsi, protoze vzrostlejsi ruze by se mohla kacet. Hlina se prodava specialni na ruze a je vhodne do ni primichat trochu superfosfatu a cas od cas prihnojit hnojivem na ruze. To se mi velmi osvedcilo.

host - 230.125 (?), 17.7.2006 9:55

Začala jsem pěstovat růže doma v květináčich náhodou, když jsem dostala červenou řezanou růži, kterou koupíte běžně v květinářství (pravděpodobně skleníková). Měla jsem ji v průhledné vázičce a když jsem ji chtěla po odkvetnutí vyhodit, všimla jsem si, ža zakořeňuje. Z první rostliny ani ne za rok jsem měla cca 10 krásných velkých růží, které jsem nechala znovu zakořenit a které se také ujaly.

host - 112.184 (?), 9.5.2007 13:36

Dobrý den, poradí mi někdo? Mám od loňského podzimu miniaturní růži v květináči a vypadá to, že by potřebovala trošku upravit - nějak se nám mrška zahušťuje. Dozvěděla jsem se, že se tento typ růží nezkracuje, pouze se "probírají výhony". Nemám v tomto směru vůbec žádné zkušenosti a nevím, které výhony a jak, zda odloupnutím nebo ustřižením, je potřeba odstranit. Předem děkuji mnohokrát za odpověď.

Marijka - (1), 19.4.2007 11:23
Ja mam na balkoniku dve ruze - jedna vyzera ako miniatura Glorie Dei, zltoruzova, dorasta tak do 40 cm, druha je podla vsetkeho New Dawn - tak mi to aspon bolo povedane v zahradnictve, kde som ju kupila, popinavka s nadhernymi perlovoruzovymi kvietkami... obom som dala velke crepniky, s priemerom 30 a tusim 50 cm, a rozmaznavam ich, hnojim, prikryvam na zimu, rozpravam sa s nimi : ) ... obe mi rastu krasne a uz sa tesim, az znova zacnu kvitnut...

host - 110.234 (?), 30.10.2008 15:47

Dobrý den,

také mám růži v květináči, růže jsem nikdy nepěstovala, jen jsem si jednou na jaře koupila miniaturní žlutou růži ve slevě, myslela jsem si, že odkvete a bude po srandě. Nakonec jsem ji přesadila do většího květináče a ona mi dále kvetla a kvete dodnes. Na balkóně je už zima, tak jsem jí vzala do bytu, ale absolutně nevím, co s ní dál, aby to přežila do dalšího roku.

Můžete mi někdo prosím poradit? Mockrát děkuji. Simona

host - 143.205 (?), 31.10.2008 7:18

do bytu bych ji nedávala, nechám na balkoně a obalím izolací, papírovou, polystyren a pod. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz