anglické růže



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host 
3.5.2004 11:13, zobrazeno: 178823x
Prosím o radu kde koupím nebo objednám anglické růže v širším sortimentu. Moc děkuji, nemohu je nikde sehnat.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
      
host, 1.6.2005 15:33
Anglicke ruze se bohuzel nejlepe kupuji v Anglii. Ja je tam celkem pravidelne kupuji pres internet a Ceska posta je vzdy v poradku doruci. Cena se vsak pohybuje mezi 9 az 11 librami za kus plus postovne, ktere je jeste mnohem drazsi, coz neni dohromady prave levne. Vsechny jsou dodavany prostokorene, a vzdy v I. jakostni tride. Nicmene se da rict, ze nase, stale se menici pocasi, anglickym ruzim ne vzdy vyhovuje. Tak i pres veskerou svou odolnost, maji u nas vice sklon trpet padlim apod. Vsechny se mi nicmene krasne ujaly a rozrostly, ale zrovna Heritage ve srovnani s ostatnimi ze vsech nejmene. Zkusila bych mozna nejakou jinou Austinovku. Je spousta jinych, ktere jsou Heritage velmi podobne a ochotneji rostou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host, 2.6.2005 8:29
Zrovna s Heritage mám zkušenost dobrou. Mám ji třetím rokem a je krásně zdravá. Myslím, že velice záleží na místu výsadby. Rosarium Uetersen je vždy uváděna jako zdravá růže a přesto mám na ní hrozně padlí. A to je na místě, které je až větrné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host, 5.6.2005 13:51
Tak to rada slysim, protoze mi to dava nadeji, ze kdyz ji presadim, dozene v bujnosti sve ostatni anglicke kolegyne. Ja ji mam zkratka, v porovnani se vsema ostatnima, takovou nemrcouchatou. Ostatni mi rostou jako z vody, maji nadherne velke a huste listy a vystavni kvety, popr. zaplavu poupat. Jen kdyby letos nebylo tak desne pocasi, tento rok se obzvlaste dobre dari hlavne sviluskam. Mate zkusenosti s hubenim svilusek? Uvitam jakoukoliv radu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host, 18.6.2005 22:22
Tak ta moje Heritage vypada spis hure nez lepe. Muzete mi rici, jak se o tu svou starate, ze se ji u Vas tak dari? Budu vdecna za kazdou radu, moc by me mrzelo o ni prijit. Ta moje ma dobrou pudu i stanoviste a vsem ostatnim v okoli se dari bajecne. Sice mam letos problem se sviluskami, ale ostatni se i tak bujne rozrustaji a kvetou. Jedina tahle je porad takova nanicovata.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host, 29.8.2005 10:55
Chtěla bych letos zakládat novou zahradu, a protože se mi velmi líbí anglické růže, ráda bych nějaké sehnala. Bohužel nikde nejsou k dostání. Tak uvidím, co seženu. Mohl by mi někdo poradit které konkrétní odrůdy anglických růží jsou odolnější i v chladnějších podmínkách (Nízký Jeseník), vysázím je na slunné místo, ale i tak bývá u nás vždy tak o 5st chladněji než dole v nížině. Jinak budu vděčná za každý kontakt, kde anglické růže nabízí. Uvažovala jsem i že bych si pár kousků nechala poslat z Anglie, kdybych u nás nic nesehnala. Ale proto bych chtěla mít jistotu, že se jim bude dařit. Děkuji za vaše zkušenosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host, 2.9.2005 17:41
Dobry den, anglicke ruze se cas od casu daji koupit i u nas. Napr. u Pelcovych nebo treba v Kunraticich a letos meli dokonce nekolik druhu anglickych ruzi i v Praze v OBI. Nicmene, ted neni na nakupovani ruzi ta prava doba, protoze uz budou asi dost vyprodane. Jinak, pokud byste uvazovala o nakupu ruzi z Anglie, tak bych Vam rozhodne doporucila Petera Bealese (http://www.classicroses.co.uk). Ja u nich nakupuji a musim rict, ze jejich ruze jsou extra kvalita a penez jsem rozhodne nikdy nelitovala. Prikrylova
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 233.14 (?), 3.8.2007 9:40
Dobrý den, paní Přikrylová, můžete mi říct, cca na kolik přijde poštovné z Anglie? Děkuji, Kriegelová
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host, 7.9.2005 11:07
co se týká anglických růží.- mnoho dobrých rad avám poskytne Vaše krajanka paní Marianna Felnerová z Hanušovic, má nádhernou romantickou zahradu s anglickými růžemi, je odbornice s úžasným citem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host, 15.9.2005 22:25
Nabídka anglických růží i nás, a za naše ceny, je už celkem bohatá, samozřejmě asi ne na novinky. Spolehlivě kvalitní sazenice seženete ve školkách v Skaličanech-Blatné nebo Sobotce. Bydlím v mrazové kotlině, při troše péče mi "angličanky" pěkně rostou i kvetou. Nezapomínám na zimní přikrytí chvojím a zasypání kompostem - kromě toho zásadně nehnojím (přihnojení se mi už jednou nevyplatilo, některé růže zmrzly). K zahození není též dobrý výběr, co se týče odolnosti na nemoci, zvláště černou skvrnitost - to už si vyzkoušíte na jednotlivých odrůdách. Pro představu - na zahradě mám mezi asi stovkou růží v 86 sortách (pěstuji hlavně historické a romantické růže) 23 růží anglických v 17 sortách. Vřele doporučuju Sharifa Asma, Graham Thomas, Wife of Bath, Prospero, Mary Rose a jiné. "Česká" cena je ve srovnání s originálními rostlinami od Austina asi desetinová.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika