Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Délka života stromkové růže záleží na životnosti odrůdy, která je naočkovaná. Navíc místo očkování je vystaveno daleko vělším vlivům prostředí (změny teplot, slunce, houbové choroby, škůdci,..), očkovance na kořenový krček jsou pod zemí více chráněni. Navíc tah mízy do korunky je závislý na zdravotním stavu kmínku. Ale zase Vás nechci strašit, někdy do toho růžového nebe odejde i čerstvě koupená růže (když si to představím, tam musí být úžasný sortiment - jen ty staré zaniklé odrůdy Josephiny Bonaparte a hraběnky Chotkové  ).

Když je zazimujete v chladné zimní zahradě - to se budou mít jak na Havaji. 

S křížením růží Vám nepomohu. Vyšlechtění nové růže je náročný běh na dlouhou trať. Jen pro představu: řízené opylení, sběr šípků, výsev semen, desetitisíce semenáčků, testování a roky čekání než se projeví....Selekce kříženců trvá léta (7 -10), pak se teprve vyberou ty nejlepší a přihlásí se k patentování. Na druhou stranu, řada zajímavých růží vznikla spontánním křížením a za zmínku stojí i využívání tzv. spurů, což dělal např. Jan Böhm ("Probuzení" je spur od "New Dawn", "Naše národní" je spur od "Baron Girot de Lain"), namátkou z novějších let Červeného růže "Libuše" nebo Zemanova radiomutace "Helenka". Zkuste si zasurfovat po http://www.helpmefind.com/rose/index.php, kolik růží jsou spury nebo náhodné semenáče.  Pro ty, kteří čtou naši diskuzi a nevědí co je "spur": jen velmi laicky - představte si, že Vám na růži vyroste výhon s květem odlišné barvy či tvaru než ty ostatní. Vy tuto zvláštnost naočkujete... a pokud si udrží nové vlastnosti máte spur od původní růže. Můžete jí přihlásit k patentové proceduře a pokud Vám bude uznána, budete uveden jako její šlechtitel.             Lili

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika