Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlasím, jen upřesním. Loňský výhon poznáte podle toho, že je v 99% nevětvený a má ještě mladou hladkou a nepopraskanou kůru - u některých růží bývá svěže zelený, je pružný. Že je mladý určitě poznáte. Pro Vás je důležité, aby nebyl rozvětvený, špatně by se upravoval na hladký kmínek. Eventuelní "šešulka" malých tenkých větviček na vrcholu prutu, by zas tolik nevadila. (Takový prut by byl nejspíš předloňský, ale ještě použitelný)

Když letos naočkujete a očko se ujme, příští rok na jaře začne rašit. Planý vrchol zakrátíte, ale neodstřihnete zcela. Ponechte nad okem alespoň 10 cm prutu a za tenhle zbytek přivažte budoucí stromkovou růži k opoře. Sledujte, jak výhon z očka vyrůstá a asi za třetím listem ho zaštípněte, aby se začala rozvětvovat korunka. Na odstřižení toho zbytku, za který jste přivazoval, je čas, až se korunka rozvětví a očko pořádně zaroste - stačí až v létě. Zastřihnete ho pak asi 1 cm nad zarostlým očkem, mírně šikmo ( to je kvůli stékání vody) .

Jak vysoko naočkujete, tak vysoká bude, jen kmínek zesílí.

Růže jde naočkovat jedině zase na růži.

Jen se snažte, každý jsme jednou začínal.         Lili

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika