Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stromkové růže jsou krásné, ale nemají zdaleka takovou životnost, jako očkované na krčku. S jejich udržováním je piplačka, jsou spíše pro tu radost a krásu. Neustále očkuji nové, protože ty starší odcházejí do "růžového nebe". Dokud je lze korunkou ohnout k zemi, není s přezimováním zas takový problém, ale když kmínek zestárne a zdřevnatí, musí se už jen balit a místo očkování v kruté zimě vymrzne. Mám přítele, vášnivého růžaře, a ten je pěstuje v nádobách. Na podzim je vyjme z nádoby, položí je do záhonu a celé zasype zeminou, na jaře je opět vsadí do čerstvé půdy do nádob. Prý se mu to osvědčilo. 

Záleží také na odrůdě, některá se "chytá sama", jiná se brání a s podnoží nesroste a nesroste.... Forkert je úspěšný při zimním očkování v temperovaném skleníku, spíš mimo mízu. V létě venku je úspěšnější očkování do T-řezu. Moje zkušenost, upozorňuji, že v drsných podmínkách, je očkovat raději dřív, pokud to jde už od konce června. Červenec je lepší, a srpen už je u mně problémový. Mám jednu růži, které říkám "velikonoční", byl to pokus s darovanou růží, která byla očkována koncem dubna, a je to k nevíře, chytla se všechna očka. Radši už končím, nebo popíšu celé vlákno...                    Lili

Fascinovala mně půdopokryvná "Sommerabend" na stromku... viz foto

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika