Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

- u té loni uhynulé růže se zřejmě dle popisu jednalo o botrytis stonku.

- u této růže bych spíše tipla na klasické mrazové poškození než na rakovinu růží (  jiná pojmenování - korová spála, skvrnitost stonku či fialová skvrnitost jak jí tu říkáte). Ptž. je zčernalý celý výhon, od vršku. Průběh onemocnění (uhynutí výhonu) u KS nebývá tak rychlý. Nevyzrálý + náhlý příchod poměrně hlubokých mrazů v době, kdy ve výhonech byla míza.. a je to.

- ty skvrny mrazové i korové spály jsou si trochu podobné. Korová spála má většinou fialové (purpurové) ohraničení, takový prstýnek. Když už je právě takto rozjetá. Mrazové skvrny jsou pak více hnědé až černé. Oboje se rádo objeví pod trny, v rozvětvení výhonů. Korová spála pak následně zdřevnatí, utvoří se nádor či (častěji) propadlina.

Každopádně ustříhnout do zdravého dřeva.

Pokud se na růžích skvrny KS vyskytují, je již postřik neúčinný, mj. jedná se o houbu chladu, která při + 20 téměř zastavuje růst.

Stonky napadá již na podzim, infekce je právě nejvíce viditelná (až)  v předjaří.

Chytrou houbu jako prevenci proti padlí i černé skvrnitosti loni mé kamarádky zkoušely, byly dost nadšené účinkem. Ale na zodpovědné přikývnutí je příliš krátká doba.

Květa

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika