Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám problém. V nově koupené zahradě mám dva staré keříky růží. Byly zarostlé v plevelu, neošetřované řadu let, zakrnělé a s přerostlými vlky. Váhala jsem, jestli je vykopat, ale nakonec jsem si řekla, že jim zkusím dát šanci. Na jaře jsem je kromě vlků raději nestříhala, protože jsem nevěděla, co je to za odrůdu a v moudrých knihách jsem si přečetla, že v takovém případě je lepší první rok nestříhat, než člověk zjistí co a jak. Ale dříve než stačily rozkvést, tak mi někdo nebo něco všechna poupata uštípal. Nevykvetl ani jeden květ, poupata zmizela. Myslela jsem tehdy, že je musel uštípat nějaký člověk (nemáme zatím normální plot, jen prostupné živé ploty). Přistřihla jsem tedy mírně konce větviček tak, jako bych si je nastříhala do vázy a doufala jsem, že vyženou ještě jednou, abych vůbec viděla, co to je za odrůdy.

Obě růže vyhnaly už jenom po jednom květu, ale situace se opakovala. Jeden keřík rozkvetl, ale na druhý den ráno byl květ pryč (bez větvičky, jen samotný květ), a u druhého keříku zmizelo poupě.

Už jsem se tu na stejnou věc ptala na jaře, ale tehdy nikdo nevěděl, v čem může být problém. Ptám se proto znovu - nemůže mi prosím někdo poradit, co to je za potvoru, která se živí květy růží?

Zajímavé je, že pár metrů vedle je na brance popínavá růže a ta normálně kvetla, takže dotyčný narušitel zřejmě nevyšplhá příliš vysoko (květy na brance byly tak 2 - 2,5 m vysoko.)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika