Suchá fermentácia skorého hrozna v kontajneroch



host - 117.166 (?) 
4.9.2020 8:54, zobrazeno: 508x

Chcel by som vedieť Váš názor na uskladnenie skorého hrozna po zbere do uzavretých kontajnerov na stopkách bez lisovania. Popri tom, že začne pomalá fermentácia, je podĺa Vás pravdepodobné, že pri zvýšení CO2 sa do (napr.) týždňa zvýši aj cukornatosť? Podtrhnutím chcem úrodu ochrániť najmä pred žravý hmyzom.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 168.143 (?), 4.9.2020 20:03

Určitá šance prodloužit dobu skladování tu je.  Vyšší obsah CO2, který vznikne prodýcháním kyslíku a zejména nízká teplota mohou pomoci významně prodloužit dobu skladování.

Cukernatost v absolutních hodnotách nárůstat určitě nebude, spíše dojde k prodýchání cukru a odbourání kyselin, takže hrozny se mohou jevit senzoricky sladčí. Pokud nemůžete zaručit teplotu kolem nuly, tak bude určitě probíhát i kvašení, jehož intenzita bude narůstat s růstem teploty v chladírně. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika