Pomoc při stříhání révy

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?) 
6.3.2012 6:50

Dobrý den. Vostorg - střihnutý před 2 týdny, byl dobrý, teď už malinko teče. Čekala jsem, až se trochu ukáží očka - jenže co teď s jejich vyloupnutím? Ještě můžu, myslím tím ty spodní, odstranit? Nebo počkat až  "na zeleno" a nechat vyrůst výhony, které pak šmiknout? Ď,

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 237.38 (?), 30.6.2013 22:39

Jak stříhat na jaře to vím, protože mám knihu-1000 dobrých rad zahrádkářům a tam je o vinné révě 17 popsaných listů i s obrázky a nákresy ale nedočtu se tam co s révou dál když nechci tří metrové dlouhé šlahouny.Jestli se to také stříhá za hroznama.Na vinici to taky snad nemají takový dlouhý-nevím.Jinak kniha sice stála 500kč ale je tam úplně všechno.Třeba jak množit a řískovat jehličany a nebo jak postavit schody ve svahu, roubování,očkování, meruňky, broskve,škůdci atd. Doporučuji!!!        Luboš

Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 1.7.2013 9:41

Základem je znalost na jakým dřevě réva plodí. Brožura za 50K nebo I-net. Dále je to o Vašich potřebách a podmínkách v souladu se sílou keře. Při vytváření tvarů na pergolách je každý šťasten, když mu naroste výhon vcelku. Třeba i těch 3-4m. V produkční vinici s udžuje listová stěna cca 1,4m vysoká(zhruba délka letoorostu nad hroznem/ny). Plus je třeba odstraňovat nepotřebné letorosty bez hroznů, pokud je tedy nebudete potřebovat příští rok apod. Stejně tak vylamování fazochů v zóně hroznů. Prostě klasické zelené práce viz brožura or internet.

Obecně. Réva je tak vitální a řezuchtivá rostlina, že si s ní může každý dělat prakticky co chce. Je samozřjemé, že svými zásahy určujete množství a konečnou podobu a chuť hroznů. cool

Proberty odkazy, zejména poslední je fajn.

Zelené práce na vinici

Jak v létě ošetřovat vinnou révu, aby byla kvalita hroznů co nejlepší

Zelené práce na vinici

Vinná réva - pěstování

GB.

host - 237.38 (?), 8.7.2013 22:59

Díky za hodnotné informace.Odkazy jsou opravdu fajn hlavně ta poslední.Zahrádkář Jerome s tím už jsem se setkal když jsem jednou hledal  nějaké informace už ale nevím jaké.On to má dobře popsaný yes

host - 237.38 (?), 8.7.2013 23:06

Díky LUBOŠ zapomněl jsem se podepsat.cool

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty