Náhle zvadlá réva



host - 22.232 (?) 
11.6.2018 16:06, zobrazeno: 1861x

Dpbrý den, mám rostoucí révu druhým rokem. Trochu přemrzla tak jsem ráda, že se začíná vzpamatovávat. Bohužel jak nyni byla bouřka, zničeho nic byla ráno úplně povadlá, ačkoliv právě byl pěkný déšť. Nyní odpoledne je zcela zdecimovaná a skloněná jak hadrová panenka.Měla jsem rajčata v kyblíku, ale nedařilo se jim, začaly mít zkroucené listy, tak jsem je přesadila do půdy a hlínu(koupenou)jsem vysypala do záhonu kde je réva. Vespod kyblíku byla kůra místo štěrku, ale kůra již stará ze svahu na zahradě.Je možné, že by se ta réva spálila kupovanou hlínou? Jsem takový zahradník na baterky, vždycky si něco přečtu, ale pak k tomu přidám ještě něco vlastního(a asi nesmyslného).

Drtuhý keřík révy, který je starší o rok, ale nezvadl. děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 248.181 (?), 11.6.2018 22:51

Rajčata měla zkroucené listy? To vypadá, že zemina obsahovala zbytky nějakého herbicidu......a vy jste si to vysypala k révě crying...

Už jsem tady psala, že soused stříkal Roundupem při mírném vánku a mně oba keře révy v blízkosti odešly. Zvadly, jeden uschnul hned, druhý léto přežil, ale zjara už nevyrazil.

Odeberte hned tu přisypanou zeminu (a zlikvidujte mimo zahradu) a zkuste révu pořádně prolít, ať se zbytky v zemi pokud možno vyplaví. Ale jestli si réva už "cucla" indecision...               Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 50.189 (?), 12.6.2018 8:56

NJ já zeminu kupuji i když máme zahradu protože tady je mnoho slimáků a hryzců i krtků a hrabošů, tak nelze udělat pořádné záhonky. Mám pár mírně vyvýšených záhonků kam sadím jen to základní a to se ještě neobejdu bez granulí pro slimáky. Ty rajčata jsem četla, že kupovaná zemina obsahuje nějaké herbicidy, ale je zvláštní, že dvě další révy to nepotkalo, ovšem rajčata přesazená do země už se asi nevzpamatují.Další možností je, že kořínky užra nějaký hryzec či hraboš, protože kousek dál je velká díra.Děkuji za příspěvek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika