Kde kupujete sazenice?

mexican - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (86) - 217.13 (?) 
10.2.2015 17:48

Mohu vřele doporučit Breda z Čelechovic pod Košířem, najdeš jeho internetové stránky.CC jsem o něj dostal před týdnem, tří až čtyř očkové řízky.Beru zde opět a veliká spokojenost.Sorty podle listů vypadají tak jak mají.Hodně se zde v diskuzích píše o záměnách odrud u prodejců.Ze všech lonských řízků je mimo slabě rostoucí (již v popise) Veroniky krásný kmínek a i na tažen a předpokládaný signální hrozínek zůstalo dřevo.

Možná namítnete, že chcete raději již hotovou rostlinu, ale myslím řízek je lepší, od mala se rostlinka aklimatizuje na Vaše podmínky.

Mám z tohoto zdroje i lonskou sazenici Vostorg a dvě Irinky, z toho jedna to loni z jara nerozchodila a zbylé dvě sazenky půjdou letos od země.Jsou to tenonká nedochůdčata.Je to možná i tím, že Vostorg a Irinka neochotně koření, tak snad to letos doženou.

At už pořídíte kdekoli, tak at to roste.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 192.76 (?), 13.2.2015 6:15

Díky za tip!!

Opravdu je révokaz záležitostí vinic a na na zahradě s 20 hlavami se ho nemusím obávat? Jde i o to, že ty podnože ovlivňují dobu dozrávání a odolnost sazenice vůči vápníku v půdě atd.

Asi bych mohl mít i pozdější odrůdu než Cabernet Cortis, neboť mám na zahradě ještě Zweigeltrebe a to mi dozrává bez problému. Takže z modrých rezistentů asi nebude cortis to jediné, co mohu vysadit..

Zahrada 290m.n.m jílovitohlinitá půda, ph neutrální až slabě zásadité (7,4)

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 13.2.2015 7:47

Pokud nejste vyloženě ve vinařské oblasti, révokaze se nemusíte obávat.
Podnože ovlivňují prý dobu zrání v tom, že opožďují sklizeň o cca týden. Ale mám to z doslechu, sám jsem to nezkoušel a třeba u Solarisu nebo Cabernetu Cortis to nepozoruji. 
Cabernet Cortis u mne trpí zavadáním třapiny a to jak na podnoži, tak pravokořenný, ale jinde tyto problémy nemá. Chce to vyzkoušet.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz