Jaka reva?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 64.150 (?) 
28.12.2019 18:08

Pre hosta 168.143:
Mám dojem, že na moje príspevky reagujú niektorí ľudia bez toho, aby ich aspoň celé prečítali. Moje príspevky sú dlhé, ale sú vecné. Najsamprv si treba príspevok celý prečítať a až potom reagovať. A reagovať prosím vždy vecne a písať o veciach o ktorých píšem. Nepísať od veci, zachovať si aspoň základnú stredoeurópsku slušnosť, zdržať sa prázdnych dehonestujúcich komentárov. Inak tie reakcie nie sú diskusiou. Host 168.143 ma vykresľuje ako inkvizítora, nepriamo mi nadáva do blbcov a nenormálnych. Má zvláštne predstavy o internetovej diskusii a svoju "diskusiu" zrazil na úroveň krčmovej debaty. V krčme keď nie sú myšlienky a argumenty, prechádza sa k urážkam, primitívnym rečiam a už len čakám, kedy ma kto "ovalí kríglom". Toto nie je kultúrna debata, lebo je to nedôstojné človeka.

Neviem či má Bredík pravdu, ale určite má obrovskú vieru. Vieru má naozaj obrovskú. Neironizujem, myslím to vážne. Aj ja mu prajem úspech a v prvom rade úspech v novošľachtení. Názorovo sa nezhodujeme, ale ja podporujem každého, aj oponentov, aj ľudí z opačného tábora, ak robia záslužné, spoločensky prospešné činnosti a posúvajú svet dopredu. Nepamätám si, aby som niekoho v živote znechutil, či dokonca poškodil. Vždy pomáham, ak môžem. Na rozdiel od Vás, host 168.143, nevidím v ľuďoch nepriateľov. Nikdy nikoho nezatracujem a chcem spolupracovať vždy, aj vtedy, keď sa druhá strana zdráha, alebo nechápe.

Vôbec nemám v pláne niekoho presviedčať. Každý má slobodu a právo na vlastný názor. Čo viem, to hovorím. Klamať ľudí nikdy nebudem. Je na každom, či pravdu prijíma, alebo sa búri. Po havárii v Černobyli štát informoval ľudí o potrebe vysídlenia. Kto uveril odišiel, kto neuveril zostal. A niektorých dedov tam vraj vôbec neožiarilo, dožili tam zvyšok života a poniektorí dosiahli vysoký vek. Myslím si, že nielen v Černobyli, ale aj tu každý sám najlepšie vie, čo je preňho dobré, a čo chce robiť, a ja to rešpektujem. 

Píšete, že "Nezapomeňte, že nejvíce polemizují a kritizují lidé, kteří o šlechtění v podstatě nic neví." Neviem odkiaľ máte informácie o mojom odbornom prehľade. Píšete pichľavo a útočne a bohužiaľ opäť mimo veci. Ak chcete odbornú debatu o šľachtení, tak ju aj začnite a nadviažte na to, čo som už napísal. Neurážajte a neútočte, ale odborne rozoberte body, ktoré som načrtol. Opýtajte sa ma na čokoľvek. Budem odpovedať veľmi rád. Pokojne tu na fóre, verejne, preverte moju odbornú úroveň. Začnite odbornú diskusiu o genetike a šľachtení, o problémoch, bariérach, perspektívach a výzvach šľachtenia viniča. Ja sa veľmi rád pripojím! Budem mimoriadne rád ak sa pripojí aj Bredík, a ďalší, ktorí majú čo povedať. Veľmi to uvítam! Lebo to, čo teraz robíte nie je správne a nikomu to neprospieva. Útočite na človeka len preto, lebo trošilinku potriasol piliermi Vášho svetonázoru. Skôr než napíšete verejný príspevok, osvojte si viac pokory a nadhľadu. Veď máte slušný vek a preto aj nepochybne omnoho väčšie životné skúsenosti než my všetci dokopy. Práve Vy by ste mali byť ten, kto nás tu zmieruje a usmerňuje, nie naopak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 63.73 (?), 28.12.2019 18:20

Já si dovolím s Bred-ikem souhlasit. To že cesta k převratným novým odrůdám ved přes genetickou manipulaci asi tuší každý, kdo se o to aspoň trošku zajímá, ale kdy to bude nikdo neví, může být že za 10 let ale také za 30. osobně si myslím, že vzhledem k tomu, že se do výzkumu zapojil hrubý výpočetní výkon a ten pomůže poznat co k čemu v rámci genomu slouží a co a jak s čím souvidí, tak to bude dříve než si myslíme. Ale do té doby nemá smysl stát na místě a čekat., když si můžeme těch x let pomoci k lepším, chutnějším a odolnějším odrůdám i klasickou cestou. Navíc je potřeba počítat s odporem části veřejnosti k plodinám, které vznikly genetickou manipulací. Tohle bych nepodceňoval. ostatně i další plodiny, u kterých vznikly kultivary díky genové manipulaci, se už delší dobu pěstují a úspěšně, ale stejně tak dlouhou dobu proti nim existuje u části veřejnosti odpor a snaha je zakázat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika