Bago (Baco)



Stránky: 1,  2,  3   
Sfigi - (18) - 208.25 (?) 
11.7.2008 23:41, zobrazeno: 51678x

Může někdo poskytnout, pokud možno ucelenější informace o vínu označovaném jako Bago (nebo Baco)? Na netu se mi podařilo najít naprosté minimum informací, navíc názory lidí, které znám, se zásadně liší... Údajně je toto víno dokonce zdraví škodlivé, i když nevím proč. Předem děkuji za příspěvky, zkušenosti, odkazy.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 12.7.2008 8:04

 Bago (jeho plody)je moje nejoblíbenější víno k jídlu, není to jen slupka naplněná vodou bez chuti a bez zápachu jako je řada jiných, hlavně tzv. stolních vín.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 12.7.2008 8:50

S tím souhlasím Bago má vynikající chuť. Mám na zahradě tři hlavy po bývalém majiteli a soudek vína z baga ve sklepě.Taky není špatné. Zadejte si do vyhledávače Zahrada je hra tam se o Bagu už něco málo psalo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jgeneral - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 209.3 (?), 12.7.2008 17:14

velmi stručne:
- je to rezistent
- má vysokou barvu, bujný růst
- zkváší přes diacetyl a patří k původcům "frankoamerikánů" -> obsahuje tak více zdraví škodlivých látek. Indiáni a původní obyvatelstvo v americe, kde se hodně rozšířila, se objevovali problémy s blbnutím. Ale jejich konzumace byla určitě vyšší než bude právě ta vaše

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 13.7.2008 13:35

Děkuji za příspěvky, doufám, že jich časem přibude. Jen bych prosil o podrobnější informace, případně i nějaké fotky, pokud je to možné - myslím tím i třeba fotografie listů pro možnost určení. Zdá se, že jgeneral má o Bagu dost informací, snad se s námi o ně podělí více, Sfigi.

(P.S. jgeneral co jste myslel tím rezistentem a vyšším obsahem škodlivých látek? případně Vás prosím o další informace, děkuji) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 76.122 (?), 13.7.2008 18:57

Ta odrůda se jmenuje Baco noir.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 13.7.2008 23:25

Díky za radu, tento odkaz na Baco noir opravdu funguje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 209.3 (?), 14.7.2008 8:41

Pokusil jsem se něco najít na netu. Vyfotím Vám jej v průběhu dne a zítra sem dám rozsáhlé informace, ale každý vinař tuto odrůda zná, ba i někde na pergole má.

Nenáročná na pěstování, vyžaduje vyšší zásah ručních prací (z důvodu bujného růstu, často vyraší 2, někdy i 3 letorosty z jednho čoka). Ideálním řešením je pěstování na pergolách. Hrozen je válcovitého tvaru, poměrně dlouhý a visí tak pěkně dolů. Je však velmi hustý. Slupka při zrání rychle měkne a začně se zcvrkávat. Také z tohoto důvodu je náročná na hnojení draslíkm na list, aby nedocházelo k zasychání třapiny (klidně i spodní polovina hroznu).
REZISTENT znamená, že jej nemusít stříkat, nenapadá ho žádná choroba.
Někdo v této diskuzi psal, že je dobrá na jídlo, ale mně osobně nechutná a odrazuje právě zmiňovaná konzistence slupky. Není chrupavá, ani dužnina, ale je spíše vazkavá.

Toť mé zkušenosti. Jako víno z této odrůdy samostatně nedělám. Myslím si, že se dá najít daleko lepší materiál než právě bago.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 14.7.2008 21:27

Díky za příspěvek, těším se na slíbené rozsáhlé zprávy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 186.98 (?), 15.7.2008 7:53

Možná bude můj příspěvek trochu out, ale slyšel jsem že bago je ze skupiny labrusek, tedy nic moc. S něčím co by mělo být Bago jsem se již setkal, ale bylo to opravdu nejhorší víno co jsem kdy jedl. Slupka slézala z bobule jako nějaký obal, a uvnitř světlý váčkovitý obsah. Nechutnalo to ani jako víno, bylo to odporné, prostě podivná chuť na kterou vůbec nejsem zvyklý. 

Karlos.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika