Roub vsazený do letorostu, vyrůstajícího z paty kmínku rostlina přijme, ale musíte k tomu vytvořit vhodné podmínky. Podle mého názoru jsou velice důležité teploty, při nízkých teplotách totiž révové tkáně nesrůstají. Proto akci odložte až do závěru jara nebo až na červen (podle vaší pěstitelské polohy), vyšší teploty napomohu snazšímu a rychlejšímu srůstu podnože s roubem. Pokud u vás hrozí květnové přímrazky, nezačínejte dříve, než hrozba tohoto nepříznivého období zcela pomine! Ideální je začít v době, kdy je meteorologická prognóza delšího teplého období s denními teplotami nad 20°C (ideálně 25 ÷ 30°C). Před roubováním je rovněž účelné řezem silněji omezit počet výhonů původního keře, aby měl větší snahu a sílu tlačit mízu do roubovaného letorostu. Obvykle se to dělá tak, že se od paty nechá vyrůst letorost dostatečné délky a roub se vsazuje do jeho střední, již mírně vyzrálé části, která právě začíná přecházet z dužnaté do dřevité. Roubovaný podnožový letorost by měl být vitální a silný. Roub z jednoletého réví je OK, musíte jej však do té doby udržet v nenarašeném stavu (lednička). Letos jsem v rámci experimentů použil i rouby, které měly již částečně rozpuklé avšak nenarašené pupeny a povedlo se to také.