Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na výše uvedených snímcích je jednak vidět plst od roztočů neboli plsnatost révy vinné, jak už jsem tu nedávno psal, v malém množství dokonce užitečná záležitost  pro udržení zdravé populace predátorů, kteří se živí škodlivějšími roztoči.

A pak vidíme typické projevy poškození růstovými herbicidy do obilnin nebo kukuřice. To je naopak velký problém a někdy to může vinohrad i zničit.

U nás hospodaří „malý Babiš“ neboli Lukrom, skoro každý rok nám způsobí zavažné škody.  Nejraději stříkají když hodně fouká a herbicid se z velkých ploch přenáší i kilometry. Problém je v tom, že stačí výpary. Opravdu nemusí být žádný přímý zásah kapičkama, ale keře spolehlivě zničí jenom odpar a to dokonce několik hodin po aplikaci přípravku, který smrdí ještě několik hodin po zaschnutí na rostlinách.

Už jsme s němi řešili škody v řádu staticíců, ale ne vždy jim lze zavinění prokázat. Nejlepší je, když je chytíte při činu přímo na poli a nafotíte. Ale to se nepodaří vždy.

Jejich styl je rychle postříkat a zmizet než nás chytí. Pokud je chytíte při činu, tak se ani moc nehádají a dají to řešení pojišťovně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika