Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak, tak, mladé sazenice je lépe ničím nehnojit do doby, než se ukáže první vitální úponek, spolehlivá to známka růstu kořenů a ujatosti.  Běžně se stává, že koupíte sazenici s 20 cm výhonem, ale bez rostoucích kořenů. Sazenice pár týdnů živoří, žije z podstaty, ale potom uschne.

Je běžné, že kontejnerované sazenice trpcí nedostatkem různých prvků, předvádějí škálu barev, ale po zasazení do volné půdy začnou růst normálně.

U sazenic rychlených ve skleníku někdy dochází k předčasnému ukončení vegetace už počátkem léta. Biologické hodiny prostě napočítaly daný čas, své udělají i chyby v zalévání a rostlina si myslí, že je podzim, listy začnou žloutnout nebo červenat, ale v příštím roce na jaře už rostou normálně.

Pokud se týká odolnosti k révokazu, bohužel, většinou u PIWI odrůd není valná. Na druhé straně pěstitel z nevinařské oblasti révokaze zpravidla vůbec nemusí řešit. Já sám mám před domem 30 leté, pravokořenné keře odrůdy Prim, rozdal jsem za tu dobu stovky řízků přátelům a žádný problém s révokazem nemáme.

Pokud však máte možnost volby je štěpované sazenice jistější /větší suchovzdornost, adaptace na různé půdní podmínky, odolnější kořenový systém při holomrazech a díky oteplování možná budou časem i větší problémy s révokazem/. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika