Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chcel by som sa este vratit k povodnej otazke tejto diskusie, a to cervene flaky na listoch. Cca dva tyzdne po vysadeni vidno, ze stromceky su pekne ujate, no na jednom zvlastne sfarbenie listov nezmizlo, skor naopak,  spodne listy sa nim pokryli cele. Ide len o modru odrodu, ruzova je viac-menej v norme.

Napadlo mi, ci to nemoze byt znakom nejakeho chybajuceho prvku vo vyzive. Nedlho po vysadeni som do pody pridal horku sol, pretoze s tym mam dobre skusenosti u viacerych uzitkovych aj okrasnych rastlin (napr. ruze maju po nej krasne tmavozelene listy), opatrne som o par dni tiez skusil doplnit zelezo aj bor, ale cervena farba nevymizla. Sadenicky boli zasadene do dovezenej piescitej hliny, do ktorej som pridal kvalitny vyzrety hnoj a trochu granulovaneho hnojiva. Cize so zakladnou vyzivou by tiez nemal byt problem.

Mam sa teda kvoli nezvycajnemu sfarbeniu znepokojovat, alebo je to len zbytocny poplach z mojej strany? Nezda sa, ze by rastlina nejak chradla, aj ked letorast sa mi zda velmi tenky (ale to je u mladej rastlinky predpokladam v norme). Vrchne listy maju zelenu farbu, no su na nich tiez cervene zilky. A na jednom liste z tych vrchnych je v strede akoby vypadnute pletivo. Je alebo nie je to v poriadku, co myslite?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika