Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nemělo by se říkat  rezistentní odrůdy, ale tolerantní. Nechci zabíhat do podrobností, ale např. Bredík má na svých stránkách velmi pěkně zpracovanou tabulku, kde je odolnost hodnocena 5 bodovou stupnicí. Většina odrůd, o kterých se na tomto fóře mluví má odolnost 2 - 3.

Stručně řečeno, 2 postřiky - 1 x před květem a 1 x po odkvětu Vám většinou zajistí zdravou sklizeň. V krizových letech je nutné po odkvětu udělat postřiky nějméně 2.  Vyplatí se nečekat na infekční tlak, protože to už bývá pozdě, ale raději ochranu řešit preventivně.

Ajvaz je dobrá a úrodná odrůda, ovšem při přetížení chutově řepa a ztrácí růst, stejně jako většina stolních odrůd. Pokud tam necháte 9 letorostů a na každém 2 hrozny, tak dopěstujete jen odpad a na keři nebude pro příští rok dřevo.

Proto je nutné dodržovat zatížení max. 3 kg/ tedy 6 hroznů na m2.  Pokud máte na keři pouze 1 tažeň  a 8 oček, tak musíte sklizeň tímto způsobem omezit a přebytečné květy otrhat.  Pak budete mít chutné a chrupkavé hrozny.

To vše platí doma na zahradě při dostatečné závlaze a dobrém hnojení. V polním suchopáru musíte sklizeň redukovat ještě více.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika