Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Z plstnatosti způsobené roztočem Vlnovníkem révovým se někdy dělá zbytečný problém. Většinou je to problém pouze estetický. Někdy stačí pár poškozených listů otrhat.  Chemie je vhodná až při kalamitním výskytu, který bývá velmi vzácný. Jinak může chemie úplně rovnováhu rozvrátit.

Pokud není vyskyt kalamitní, je mírné napadení vlastně dobrým signálem hovořícím o biologické rovnováze mezi škůdci /roztoči/ a jejich predátory.

Roztočí migrující z úkrytu v plsti poskytují potravu predátorům, takže se jejich množství může rychle   přispůsobit počtu škůdců.  Predátoři si nikdy nevyžerou všechnu potravu, protože je ukryta v plsti a tak jsou vlastně chráněni před vyhladověním.

Sulku a insekticidy nepouživám už 20 let a to hospodařím na hektarech. Dnes máme většinu fungicidů velmi kvalitních a pro živočichy neškodných a pokud se držíme dobré kuchařky, tak roztoči nejsou žádný problém.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika