Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ovocné dřeviny se obecně doporučuje vysazovat na podzim, snad s výjimkou broskvoní, ale já vysazuji broskvoně také raději na podzim a vždy úspěšně.

Výhod je více (lepší struktura půdy na jaře než při jarním sázení, lepší využití zimní vláhy, menší potřeba zalévání na jaře), dřeviny vysazené na podzim rostou prvním rokem obvykle výrazně silněji než vysazené na jaře.

Je vinná réva výjimkou z výše uvedeného pravidla? Vím, že se historicky doporučovala jarní výsadba, možná bylo důvodem vymrzání mladých sazenic druhu vitis vinifera.

U dnešních kříženců by tento problém být neměl, navíc při vysazení několika málo sazenic není problém mladé sazenice před mrazem ochránit. A pak už podle mého názoru nastupují jen výhody. Alespoň já, pokud mám sazenice révy k dispozici na podzim, vysazuji na podzim. Mám objednány nějaké sazenice i nyní, snad dojdou v lednu. Pokud bude počasí jako v současnosti, půjdou hned do země. Zatím mi žádná sazenice vysazená na podzim nebo v zimě neuhynula, na rozdíl od květnové výsadby.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika