Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak jsem psal výše, bezsemenné odrůdy se najít dají.
Co se týká umístění u domu pod přesahem střechy, jmá to svoje výhody a nevýhody. Přesah střechy pomůže proti plísni révové, ne proti padlí, ale díky tomu se výběrí možných beszemenných odrůd rozšíří. U stěny bych se nebál pěstovat třeba Veles, který má vynikající muškátovou chuť nebo Skazka či Cimus. Také blízkost stěny může pomoci prtoti jarním přímrazkům.  

Ad 1) Pokud zanedbáte postřik proti padlí při velkém infekčním tlaku, úroda nebude žádná a keř může mít problémy s vyzráváním réví, ale plodit ba další rok mohl.
Pokud keř silně napadne plíseň, může dojít k totální devastaci keře, který nebude mít listovou plochu a proto i úroda další rok může být ohrožena. Naštěstí v boji proti plísni Vám může být nápomocný přesah střechy, protože plíseň révová podobně jako okurková nebo bramborová na rajčatech potřebují k napadení ovlhčení listů nebo výhonů.

Ad2) Hodně záleží na tom, jak Vám réva na stanovišti poroste. Pokud první rok dokáže narůst do délky několika metrů za současného dobrého vyzrávání réví, není jarní řez na dvě očka nutný. Většinou se používá jen jednou v druhém roce pěstování. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika