Presne tak, stolova odroda bez postreku neexistuje. Poziadavka na bezsemennost je este prisnejsia/nerealnejsia.
Kedze ste zaciatocnik, tak vas radsej upozornim, ze aj medzi bezsemennymi odrodami su velke rozdiely vo velkosti, pocte a tvrdosti semien/rudimentov. Ja nie som odbornik na bezsemenne odrody, ale kupil som viacere bezsemenne odrody a bol som prekvapeny ake velke a kolko vela bolo v niektorych zrniek (napr. odrody FVKz-9-1, Saturn,).... az tak ze som si povedal, ze to nema zmysel nahanat sa za bezsemennymi.
Pre bezsemenne odrody sa uvadzaju kategorie bezsemennosti tusim 1 az 4. (najlepsia je kat. 1)... vhodne vsimat si aj kategoriu.
Toto si dobre rozmyslite, ci vam stoji za to striekat. Ak budete mat len 1 - 4 korene to sa ani velmi neoplati.
Mozno by by ste boli spokojna aj odrodami, ktore naozaj netreba striekat, ale chutovo a konzistenciou nepatria k spicke - no mnohym ludom chutia... ale su naozaj z pestovatelskeho hladiska takmer blbovzdorne. (Izabela, Othello, Bago - baco noir)
Ako blbovzdorna odroda este lepsie vyzera NY - 65.112.