Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi Vás nepotěším, ale úplně odolnou stolní odrůdu neznám, natož tak bezsemennou. Vždy je nutné počítat s ošetřením proti padlí révovému, protože na tohoto patogena současné odrůdy nejsou odolné. Zatím se mi jeví jako relativně odolná ruská odrůda Zolotce. Určitě najdete nějaké hodnocení i na tomto webu, ale z mých dosavadních zkušeností vychází jako jedna z nejodolnějších odrůd k plísni révové. Její zrání není úplně raná, letos u mne dozrála na konci srpna a nadmořskou výšku mám stejnou. Chuť má výbornou, velikost bobulí je na bezsemennou odrůdu dobrá. Navíc letos se ukázalo, že nepatří mezi odrůdy vyhledávané vosami, ještě dnes jsou její hrozny relativně pěkné, což se u sousedních odrůd Veles a Geliodor nedá říct, z nich zbyly jen slupky. 

Také by připadaly do úvahy americké odrůdy Himrod, Einset Seedles nebo Venus, i když jejich odolnost k plísni je trošku menší než u Zolotce, ale vyšší než u odrůd k plísni citlivých. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika