Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jen na ukázku, jak může vypadat keř druhým rokem - video

Je to krátký snímek odrůdy Alvika z počátku července 2019, vysazena na jaře 2018 jako sazenice z řízku. Nyní má 13 hroznů jako na snímku. Protože bobule mívá tato odrůda kolem 20 g, bude každý hrozen nejméně půlkilogramový.

Pěstováno ve městě Kamyšin (severně Volgogradu). V Rusku pěstují vinohrad v jiných tvarech (na zimu zahrnují do země) a ve větších rozestupech (cca 3 m) než u nás, ale to není podstatné. Důležité je, co takový révový keř (samozřejmě při daných podmínkách a péči) může už druhým rokem zvládnout.

Přikládám fotku dvouletého keře odrůdy Mečta fermera (Sen farmáře) v podmínkách ČR, foto pořízeno 28.7.2018. Po zimě 2017/2018 zbyla nad zemí jen asi 4 očka. Vždy se snažím (jistě ne vždy úspěšně), aby se keř už druhým rokem "ukázal". Pak je samozřejmě důležitý výsledek prvního roku, což je v podstatě kombinace růstu a vyzrání réví. Tvrdí se, že k vyzrání réví (i bobulí) jsou důležité první listy na zálistcích. Kde ty zálistky ponechat? Na budoucím kmínku jistě ne, po jejich pozdějším odstraňování by zůstaly zbytečné rány. Na budoucím tažni také ne, ze stejných důvodů. Tedy smysl má, ponechat zálistky až nad budoucím tažněm. Kolik jich bude pak záleží na celkové výšce výhonu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika