Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já si dovolím trochu nesoiuhlasit. Hodně záleží na tom, o jakou odrůdu se jedná, případně na jaké je podnoži. Výsledkem kombinace odrůda x podnož x pěstitelské podmínky (výživa, vláha..) je potom růst v prvním roce po výsadbě. Pokud už v první polovině července má sazenice výšku 1,5m, může mít na podzim klidně 3 metry a více.

Tady je třeba si uvědomit, že do budoucna nezáleží až tak na délce výhonu, ale na jeho síle a vyzrání dřeva (pupenů). Pokud výhon bujně roste, může se snadno stát (zvlášť při časných mrazících), že nevyzraje a další rok se začíná znovu. Proto já bych (při tak bujném růstu) doporučil spíše ve výšce kolem 2 metrů výhon zaštípnout, naopak nevyštipovat poslední 2-3 zálistky a zy zaštípnout tak za 3 listem.

Tím se podpoří vyzrávání réví a při dobrých podmínkách je keř schopen již druhým rokem dát úrodu. V optimálním případě i několik kilogramů, ale to už musí vyjít úplně všechno.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika