Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to příroda a to znamená riziko. Nicméně i to riziko se dá někdy do jisté míry omezit. Neznám situaci u Marka (jen jeho obrázky) a nemám zkušenost ani s pěstováním Moldovy, ale možná stojí za zvážení 2 otázky:

Je tento způsob pěstování pro tak pozdní odrůdu odpovídající? Neměla by být Moldova spíše na jižní zdi?

Hrozny sice vypadají krásně, ale není zatížení příliš veliké? 

Sám zvažuji pěstování Moldovy vyzkoušet na jednom keři. Hledám pro ni nejteplejší místo a vedení bude rozhodně takové, aby hrozny nebyly stíněné ani listy. Rovněž zatížení bude muset být menší než je obvyklé. A potom možná, pokud navíc nebudou jarní mrazy a globální oteplování bude pokračovat, z toho něco bude. Jsem si vědom velkého rizika (když mé podmínky jsou horší než Markovy), ale láká mne to velice.

Někdy se stávají zázraky. Před několika týdny jsem ukázal obrázek odrůdy Anita s konečným závěrem, že letos zůstala zelená a neobjevil se muškát. Konec října byl potom tak teplý, že jsem před týdnem obral poslední hrozny Anity s narůžovělými bobulemi a při jejich konzumaci jsem muškát (i když slabý) citil. Je to prostě příroda.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika