Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

při návštěvě Prahy mě velmi zaujala vinice pod Pražským hradem. Réva je tam pěstována tzv. na hlavu (kmínek vysoký jen asi 10-20 cm, zimní řez se provádí na čípek se 2-3 očky, letorosty se vyvazují k dřevěnému kůlu zaraženému u každé hlavy). Zajímá mě, zda má s tímto způsobem pěstování někdo zkušenosti, na internetu toho nelze moc dohledat.
Také již neodhadnu vzdálenost mezi jednotlivými hlavami. Vzhledem k vyšší nadmořské výšce (420 m.n.m., kousek severně od Brna, ale od severu chráněno domem) uvažuji o odrůdách Iršai Oliver, Muškát Moravský a Solaris (chci moštové odrůdy, stolních mám již dost). Svah je mírný, jihozápadní, půda od cca 60 cm hloubky jílovitá, srážky zde nejsou velmi vydatné. Odrůdy Krystal, Prim, Arkadia zde dozrávají na přelomu srpna a září. Jsou výše zmíněné odrůdy vhodné, pro tento způsob pěstování, nebo doporučíte jiné?

Všem předem děkuji za odpovědi!

Pavel

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika