Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

První listopadový víkend se vydařil, zejména neděle moc nepřipomínala vrcholný podzim. Listí z vinohradu již téměř opadalo a objevily se některé zapomenuté střepce a střapečky. Většina takto objevených bobulí má dužninu v pokročilém stádiu degradace (přirovnal bych to k moučnatění jablek). Našly se ale odrůdy (kromě určených ke skladování), jejichž bobule byly stále v dobrém stavu, šťavnaté a chruplavé.

Nejprve na snímku několik bobulí odrůdy Faeton, ale tam se zřejmě jedná o zálistkovou úrodu. Na dalším snímku už regulérní hrozny odrůdy NiZina. Kyselinky se již zcela odbouraly a chuť je výborná. U nás málo známá odrůda zrající těsně po Talismanu si podle mého názoru zaslouží pozornost, samozřejmě jen v teplých polohách. Chuť je (zejména díky kyselinám) neobvyklá a platí, že čím déle vydrží na keři, tím je lepší. Četl jsem, že snese i krátkodobé skladování, příští rok to zkusím (pokud bude úroda).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika