Dobrý večer,
Chrusta aj Monachu mám tretí rok. Aj pri tomto zaťažení bol skôr zrelý ako Galachad. Nechcem tu tvrdiť o koľko dní, nebolo by to objektívne.
Dlhá a chladná zima a jarné mrazy zničili čo sa dalo. Preto odrody mali neskorší nástup a každá sa popasovala s tým inak.
Pekne to napísal pán Radovan čo všetko ovplyvňuje skorosť dozrievania.
Pre mňa sú to zaujímavé odrody hlavne odolnosťou, skorosťou a chuťou.
Čo sa týka 90 dní mám tu pre nich viacej konkurentov; Rajskýj, Zavetnýj, Lastočka, Podarok Nesvetaja, Tjulpan, Bodryj, Pamiati Bujnenko, Rudik, Ajuta, Kinelskij rannij, Belij velikan, Bruno, Efiol, Slava Ukraine, V-12, Ultrarannij belyj, Ultrarannij želtnij muškatnyj, Šarada UA, Arni, Zolotaja kopoleva, Ultra kostrikina, spomínaný Rombik, a ďalšie 100 dňové.
Tak už si len zaželať primeranú zimu a jar a môžu súťažiť.
Milan