Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podmínky mám různé, jednotlivé části vinohradu jsou až stovky metrů od sebe. Konkrétně Skazka je v asi 270 m.n.m., víceméně na rovině, od západu zcela nechráněná před větrem (což je z hlediska chorob jen dobře). Jen na nadmořské výšce to ovšem nezáleží, třeba 400 m.n.m. na Vysočině bude něco hodně jiného než tatáž výška na Plzeňsku.

Nicméně pokud nemáte Vašich 300 m.n.m. v hodně nepříznivé oblasti, Skazka by tam dozrát měla. Nejlepší je srovnání s jinými odrůdami, Skazka zraje zhruba na úrovni Talismanu nebo těsně po něm (do týdne). To tvrdí východní zdroje a já jim zatím dávám za pravdu.

Je třeba ovšem mít na paměti, že mám teprve tříletý keř a tomu odpovídající zkušenosti. Vloni měl asi 3 menší střapce a letos první pořádnější úrodu, kterou jsem ovšem prakticky celou nechal na sklizeň na konci října a poté dal na půdu.

Z výše uvedeného plynou i mé zkušenosti s chutí. Vloni zaplodilo vše, co mohlo, takže pár střapečků Skazky si z hlediska chuti moc nepamatuji. V paměti zůstala hlavně unikátní velikost bobulí v kombinaci s bezsemenností. Letos jsem při vědomí možnosti uskladnění zatím degustoval několik bobulí, naposledy někdy před měsícem (při sklizni nebyl čas). Do úrody se hodlám pustit až později. Tedy zatímní dojem je příjemná harmonie, nic výjimečného si nepamatuji. Pokud bych to přirovnal k jabloním, bude to zřejmě něco mezi Idaredem a Admirálem. Na silnější názor si ještě chvilku počkám

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika