Ano silne dazde po dlhom suchu su najhorsie. To bolo asi pred 4 rokmi, vtedy popraskalo aj dost bobul Galachadu, ktory je super odolny praskaniu. Vtedy hodne praskal aj Carli.
U mna tiez Carli patri k tym odolnejsim voci praskaniu. Nevsimol som si, zeby to bol taky rozdiel v praskani pred a po dozreti.
Prekvapuje ma vasa spokojnost s jeho chutou a trvanlivostou, to prave u mna vnimam ako jeho slabiny.
Ale je pravda, ze po extremne dlhom cakani na nabeh cukrov byvala chut niekedy ozaj dobra, bohata. Skor ovocna, ceresnova a aj duzina pevna. (ale pevnost duziny nebyva taka samozrejma).
Ja som ho spociatku videl perspektivne, rozmnozoval som ho, ale casom som ho kvoli priemernej chuti a rychlemu kazeniu zavrhol a prestepil. (U mna je - mozno inde netypicke - napadanie tmavych bobul octomilkami - preto kazenie bobul)