Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Poslannik

Další z odrůd Viktora Kaluhina, kříženec Talismanu a bulharské odrůdy Velika (Vitis vinifera). Velikost bobulí má být až 30 g, chuť harmonická.

Tato odrůda se u mne objevila na jaře 2017. Už v roce 2018 dal keř několik hroznů, největší z nich jsem na tyto webové stránky. Vážil přes kilogram. Největší bobule vloni dosáhly "jen" 19 g. Dozrál na úrovni Talismanu, chuť byla harmonická, velmi příjemná. Tehdejší snímek uvádím znovu.

V letošním třetím roce existence vydal keř více soukvětí, krásně proběhlo opylení a pak zasáhlo padlí. Bohužel se Poslannik nachází ve starém vinohradu, který jsem nezvládl ošetřit. Talisman nepatří k odrůdám odolným proti padlí a z jeho křížení s viniferou nemohlo z tohoto hlediska vzniknout nic dobrého. V průběhu července hrozny podlehly padlí, bobule popraskaly, prostě je to odpad.

Tento týden jsem však našel malý hrozínek, kde několik bobulí skáze uniklo. Jednu z nich jsem položil na váhu... (viz aktuální foto). Další komentář netřeba.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika