Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Skazka (Pohádka)

Další z bezsemenných odrůd Viktora Kaluhina, tentokrát z kombinace Talisman x Osennij korolevskij (Podzimní královský, bezsemenná odrůda).

Autorem je deklarována modrá barva, velikost hroznů 700-800 g, bobulí 6-7 g, odrůdová chuť a raně střední zrání.

U mne tříletý keř. Vloni první malé hrozny, které vzbudily velké naděje. Letos se po květnových mrazech Skazka rychle probudila a vydala několik asi půlkilových hroznů (viz snímek). Bobule jsou trošku hustější, než by bylo zdrávo, ale nevytlačují se, nepraskají a nehnijí. Velikost bobulí je dokonce výrazně větší než bylo slíbeno. Na youtube jsem viděl bobule přesahující 10 g, u mne zatím necelých 9 g, ale ještě se mohou zvětšit. Zrání je totiž spíše střední než středně rané, řekl bych až krátce po Talismanu. Bude tedy vyžadovat spíše lepší polohy. Když jsem zkoušel jednotlivé bobule, cukry už tam byly cítit, ale ještě by to něco chtělo. U většiny bobulí naprosto bez semen, u největších jsou zárodky rudimentů, ale vůbec při jídle nejdou cítit (viz druhý snímek).

Tedy zatím Skazka vypadá jako opravdová pohádka a teď to nejlepší nakonec. Podle informací z východu vydrží ve svěžím stavu do března následujícího roku. Rozhodně to vyzkouším, Skazku nechám na keři do mrazu, uložím a uvidí se.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika