Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Albina

Další odrůda šlechtitele Bačinského, který má velmi dobrou pověst a šlechtí odrůdy zejména na odolnost proti mrazu. Řízky této odrůdy po 24 hodinovém pobytu v mražáku při -28 rašily z 30 %. To je velmi slušný výsledek, který tuto odrůdu doporučuje do oblastí s hrozícími silnými zimními mrazy (např. severní Slovensko).

U mne dvouletý keř, letos dal tři menší hrozny (viz snímek). Tuto násadu bez problémů zvládnul, což je příklad toho, že ponechání úrody na silněrostoucím keři je možné již druhým rokem vegetace. Při tom réví již začalo vyzrávat, tedy keř nebyl přetížen. Chorobami Albina u mne netrpí (letos u ní ochrana nula), je ovšem pravdou, že je v jedné řadě minuloroční výsadby, tedy porost zatím řídký a dobře větraný.

Má ženský typ květu, prý se dobře opyluje. Zkušenost letošního roku tomu odpovídá. Bobule jsou žluté barvy, deklarované velikosti 8-14 g. Na snímku je vidět bobule velikosti asi 8 g, takže to vypadá, že ani tady Bačinskij nepřeháněl. zraje raně, chuť je harmonická, příjemná sladká, je deklarován cukr až 25 %. Bobule mají vydržet na keři po dozrání až dva měsíce,  Nezdá se, že by tuto odrůdu napadal hmyz. Po prvním roce plodnosti lze uvést - vypadá to nadějně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika