Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dubovskij rozovyj

Tato odrůda je v současnosti jedním z největších hitů na východě, možná i úplně největším. Začíná nahrazovat odrůdy typu Preobraženie, ostatně Jubilej Novočerkasska je jedním z jejich rodičů. Autorem odrůdy je Sergej Gusev z Dubovky ve Volgogradské oblasti Ruska.

Podrobný popis odrůdy je k nalezení na webových stránkách Slovplantu, celkem odpovídá, až na velmi ranou dobu zrání. 110 dnů je už rané zrání a skutečně i u mne dozrává asi dva týdny po nejranějších odrůdách. Odrůdy typu Preobraženie výrazně překonává (při podobné době zrání a velikosti bobulí) vybarvením bobulí, tvarem bobulí (často se zakřiveným nosíkem) a výbornou harmonickou chutí.

U mne čtyřletý keř, který byl ovšem po první zimě poškozen hraboši, takže po "boji o holý život" dal teprve vloni malou signální úrodu, která prokázala totožnost odrůdy a výbornou chuť. V letošním roce si odrůda prošla všemi katastrofami (tj. květnový mráz, pak silné deště a nakonec kroupy) a vydala první plnohodnotný hrozen. Díky výše uvedenému hrozen na snímku nevypadá úplně nejlépe (mírný hrášek, poškození kroupami) a jen některé bobule naznačují skutečný potenciál odrůdy.

Pokud se chorob týká, u mne zatím v pořádku, ale to bude zejména tím, že má nejlepší polohu, tedy zcela samostatná řada zajišťuje průvan a sousední keře rovněž v minulosti navštívené hraboši porost ještě nezahustily. Réví už krásně vyzrává. Zdroje z východu upozorňují na citlivost k padlí.

Abych ukázal reálný vzhled odrůdy, přikládám ještě snímek z webu autora.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika