Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Magnat

Odrůdu Magnat vyšlechtil opět Kapelušnyj (autor např. Furora nebo Juliana), z nějakého důvodu však není tak populární.  Podle mne celkem nezaslouženě. Zrání je deklarováno na 110 dnů, tedy rané, což odpovídá. Bobule mají být bílorůžové, hmotnosti 10-14 gramů, na snímku je vidět, že nevypadají vůbec špatně, i ta velikost bobulí skoro sedí (pokud ne úplně, může to být mírným přetížením). Chuť má být harmonická, také je a i v letošním roce příjemně sladká.

U mne čtyřletý keř, který dal již druhým okem signální úrodu, v roce 2018 již byly tři pěkné hrozny a letos asi osm zhruba půlkilových. Taková úroda na metrovém prostoru na drátěnce není vůbec špatná, zejména na letošní rok. Chorobami netrpí (ani letos), réví už krásně vyzrává (což je na smínku z konce srpna 2019 vidět).

Celkově na základě mých zkušeností spolehlivá, otužilá a pěstitelsky celkem skromná odrůda se zajímavým vybarvením bobulí a sladkou chutí. Díky tomu ji mají rády zejména děti. Kvůli ranosti zrání se bude hodit i do horších poloh.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika