Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Lorano

Odrůda Lorano je v jiné váhové kategorii než Muškát novošachtinskij. Je to odrůda i do nejlepších poloh, do prodeje na příští sezónu ji dle svého webu chystá i Slovplant.

U mne jsou dva čtyřleté keře. Ten v Beskydech (415 m.n.m.) je již prakticky zralý, na Kroměřížsku díky květnovým mrazům se teprve vybarvuje. V obou případech se jedná o druhou plodnost. Na snímku je beskydské Lorano. Velikost hroznů je deklarována na 700-1500 g (ojediněle 2 kg), u mne zatím nejvýše půlkilové. Ale to by se stářím keře mělo zlepšovat. Bobule jsou uváděny (jak kde) asi na 12-20 g. U mne v Beskydech je to zatím jen kolem 10 g (viz snímek), na Kroměřížsku budou větší, možná se dostanou k 15 g. Chuť je harmonická, s nějakou příchutí, podle Slovplantu má mít ovocné tóny. Réví už vyzrává. Jak se letos na Kroměřížsku ukázalo, plodí i z náhradních oček.

Otázkou je doba zrání. Původně bylo deklarováno zrání rané nebo dokonce velmi rané (Slovplant udává velmi rané a 110-115 dnů, což nejde dohromady), podle mých zkušeností ale bude spíše raně střední, tak týden před Talismanem. Zatím se jeví jako velmi nadějná odrůda, podle známého ukrajinského pěstitele Vladimíra Špaka má na to, aby plně nahradila Kodrjanku. Čas ukáže.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika