Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Muškát novošachtinskij

Tato odrůda je již starší. Vzhedem k její pověsti jsem ji vysadil na vinohrádku u mých rodičů na severní straně Beskyd, 415 m.n.m. Čtyřletý keř, nikdy neošetřovaný proti plísni. To platí i pro letošní rok, který však v dané lokalitě kvůli suchu rozhodně nebyl plísňový. Počátkem srpna jsem zjistil počínající napadení padlím, vyřešil to Karathane New. Toto napadení bylo kvůli nekvalitním zeleným pracem, k rodičům se dostanu jednou nebo dvakrát měsíčně, keř byl dosti hustý. Vloni tento problém nebyl. Na snímku je vidět již vyzrálé réví, což je velmi kladná vlastnost.

Odrůda dozrává raně, velikost hroznů se udává do 500 g (vloni byly větší než letos), bobule 7-10 g. Podle mých zkušeností jsou bobule nejvýše do 7 g, ale i to je více než mají u nás standardně pěstované odrůdy.. Asi nejlepší vlastností odrůdy je muškátová chuť. Pěstitelé na východě se vyjadřují tak, že zákazníci musí napřed zkusit chuť bobulí, potom kupují.

Pro dobré polohy a kvalitní péči jsou jistě lepší odrůdy, pro polohy horší a (nebo) horší péči je tato nenáročná odrůda velmi solidní.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika