Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám Sfinx ze spolehlivého zdroje, také plodové vlastnosti jsou podle popisu, takže se domnívám, že se skutečně jedná o Sfinx. Přísahat bych na to ovšem nemohl (na pravost Vašeho Sfinxu ani Vy ne).

Pokud se týká síly růstu, ten hodně záleží na poloze a na půdě (druh půdy, vlhkost, výživa). V mém případě je tady navíc faktor toho, že jsem keř odrůdy Sfinx nasadil na místo předchozího keře révy. To samo o sobě růst nového keře oslabuje, často výrazně. Nicméně i tak mám srovnání - vyklučil jsem celou řadu keřů odrůd jako Prim, Nero a Kodrjanka a na místo nich nasadil keře nové, různých odrůd. Sfinx roste i v rámci těchto keřů (s přibližně stejnými podmínkami) spíše slaběji, rozhodně silnější růst má např. Vostorg Idealnyj nebo Svetlana.

Pozdní rašení může mít svůj význam i v dnešních časech. Mám Sfinx v "mrazové dolině" a na Sfinxu přežily asi 3 výhony s květy, na sousedních keřích nic. Kromě toho cenná je schopnost plodit ze zásobních oček.

Pokud se týká zdrojů z východu, název tohoto tématu zní "Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI" Myslím, že míněny jsou zejména vlastní zkušenosti. A právě o těch se snažím psát.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika