Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Julian

Další již starší a prověřenou ranou odrůdou je Julian. Na východě jsou odlišné názory na to, zda se skutečně jedná o odrůdu Julian anebo jde fakticky o Preobraženie (případně Jubilej Novočerkasska, Viktor) Mám jak Jubilej Novočerkasska, tak Julian, u kolegy mám možnost vidět Preobraženie. Porovnával jsem tvar a velikost bobulí všech těchto "odrůd", jakož i jejich růstové vlastnosti (rostou dosti neuspořádaně). Vše podle mne totožné. ´Mají úplně stejně bohatou plodnost na zálistcích. prostě podle mne jde o jednu odrůdu, nejsem schopen rozeznat žádný jen trochu výrazný rozdíl. Pokud se někde různě vybarvují nebo dozrávají o pár dnů různě, je to podle mého názoru místem. Pokud mám stejnou odrůdu na více místech (třeba jen pár desítek metrů od sebe), také pozoruji odlišnosti ve vybarvení, veliosti či zrání plodů.

Jinak je Julian (a všechny výše uvedené "odrůdy") kvalitní, má velké bobule (i přes 15 g). Barva by měla být do růžova, ale hodně to závisí na počasí. Jsou-li vedra, nevybarví se vůbec a bobule zůstane žlutá, za chladnějších nocí v době zrání je až tmavě růžová. U mne se projevuje výrazná citlivost na padlí, příznaky jsou na něm vždy nejdříve.

Zajímavostí je slušná násada hroznů a bobulí na zálistcích. Většinou také dozrají a na rozdíl od hlavních hroznů jsem nezaznamenal hrášek. Často ovšem podlehnou padlí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika