Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V tomto vlakne pisme o svojich skusenostiach s pestovanim odolnejsich interspecifickych stolovych odrod oznacovanych ako PIWI - alebo u predajcov oznacenych nespravne ako "rezistentne" odrody. (skusenosti jasne hovoria, ze odrody nie su rezistentne voci chorobam, ale maju len zvysenu odolnost a vo vacsine pripadov chemicka ochrana je potrebna)

Ake mate skusenosti s odrodami Alexa, Kokl Belij.  Pestujem ich uz 3 roky a za prve 2 roky (plus 1 rok vysadby) zatial nenasadili ziadne kvety. Vlani narasene vyhony zmrzli, tento rok ciastocne - to skresluje plodnost odrod. Na Ukrajine su na ne dobre ohlasy.

Alexa rastie velmi bujne ma velmi silne a dlhe vyhony - len bohuzial velmi malo kvetov nasadzuje. Tento rok cca 2 kvety - a produkuje obrovske mnoztvo dreva. Na Ukrajine si ju chvalia, ze si sama dobre reguluje mnozstvo urody a netreba redukovat rucne. U mna bohuzial velmi malo kvetov - co by som dal za to keby som musel kvety redukovat.

Kokl Belij rastie naopak velmi slabo, a taktiez az tento 3. rok nasadil na jednom koreni zopar kvetov, na dalsich troch ziaden. Teda taktiez problem s urodnostou.

Iste zlepsenie urodnosti by malo nastat ak budem dalsie roky strihat na dlhe vyhony s prebytkom ociek a neskor preberiem vyhony a ponecham hlavne plodne. Doteraz som rezal na stredne dlhe vyhony cca 8 ociek (Alexa) (Kokl cca 6) + capiky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika