Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tento rok mě čeká ještě úprava drátěnky. Z důvodu jakéhosi estetična jsem použil dřevěné hranoly jako sloupky. Pro jejich fixaci do země jsem použil natloukací trny, které jsem pro krajní sloupky do země zabouchal zešikma a zhruba do poloviny hloubky jsem trn obkopal a zabetonoval. Tedy vznikl betonový límec kolem trnu. Dráty jsem natáhnul, napnul a do podzimu bylo vše v pořádku, přes zimu ovšem dráty poněkud povolily a když teď slezl sníh, zjistil jsem, že šikmými sloupky lze celkem úspěšně verglovat (hýbat sem a tam) s vůlí tak 2 cm, neboť zemina kolem betonu povolila.

Celkem mě limituje místo kolem sloupků, abych udělal pořádnou zemní kotvu na druhou stranu od drátěnky a sloupek ke kotvě přichytil. Na jednom videu o zakládání vinice (One Acre Nappa Valley) jsem viděl zajímavý systém zemní kotvy. Jedná se o dutou tyč, která se nabouchá do země a pak se do ní vloží trn a na ten se buší kladivem a tím se pak v zemi ze špičky vytlačí jakési pevné dráty, které se různě proklikatí do půdy a tím by se měla kotva zafixovat podobně jako zemní vrut. Výhodu bych viděl v tom, že tato kotva je tenká a tedy se lépe bude zabouchávat do země než se pokoušet zavrtat zemní vruty (mám dost kamenitou zeminu). Na českém internetu jsem tu kotvu našel (Gripple Zatloukací kotva do země - Fenox). No a nevýhoda je dosti vysoká cena za kus.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika