Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S těmi různými druhy révy to bude u většiny asi nikdy nekončící "začarovaný" kruh. Každým rokem, či co dva roky se objeví nová "zaručeně lepší" odrůda a asi je v lidské povaze zkusit mít to nejlepší. Neumím si moc představit, že někdo bude dejme tomu 5 let pěstovat 10 stolních odrůd, aby pak udělal "velký výběr" a buď přerouboval nebo znovu zasadil vítěze této soutěže. S vidinou, že bude čekat dalších 5 let na to, aby měl už kvalitní, vyváženou úrodu.

Když jsem kupoval sazenice od Bred_ika, tak říkal, že zásobuje hrozny široké okolí a stejně už jsou toho všichni přejezení, ale nové druhy se vždy sní v rámci "testu novinek". On tedy révu nepěstuje proto, aby měl různé hrozny, ale proto, aby testoval vlastnosti rostliny jako takové. Samozřejmě, že on sám by nejlépe popsal, proč má snad desítky různých druhů.

Já sám konkrétně mám 13 různých stolních odrůd na zobání a jsem zvědavý jak mi které budou chutnat. Od každého buď jednu nebo dvě sazenice. A dále mám Solaris (14 hlav) na bílé víno a Cabernet Cortis (12 hlav) + Regent (2 hlavy) na směsku červeného vína. Vše jako hobby zahrádkář.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika