Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

2Wimpi: Ano, to co popisujete je určitě možné. Jsme 300 mnm ve vísce na kopci obklopené lesy. Mikroklima je tím tedy určitě ovlivněné. Jedná se o zahradní koloniii prakticky beze stínu. Proto věřím, že střídání studených nocí a velmi slunečných dní, může být pro rostliny náročné, až smrtelné. v mém případě je to navíc na totální rovině, takže ani sutdený vzduch nemá kam jíti. S tím Hib máte pravdu je hodně pozdní. Bral jsem ho právě kvůli jeho odolnosti k mrazům. Jak jsem psal, loni mi zmrzl nočním mrazíkem v 3 týdnu záři a měl 18stČNM. Letos pokud by nebyly plísně mohl by být ještě na keři, který má stále 1,5m aktivních listů. Některé hrozny byly zralé více, jiné méně. Myslím si, že je to tím, jak které měly zpoždění kvůli jarnímu mrazíku. Některé to tehdy rozchodily. A ty byly určitě technoligicky zralé s temně hnědými jadérky a žluto béžovou slupkou a sladké jako cumel. Netuším jak moc odolný mrazu je Solaris, ale už jsem po něm též pokukoval. Můj problém je to, že bych si rád Hib ponechal a na Solaris mi manželka nechce dát umístěnku. blush

PS: Je nějaká šance to jarní odumírání změnit, nebo s věkem to ustane? Jediné co mě napadá  v malém měřítku je obalit jarní sazenice třba tubexem  aby je sluníčko nehřálo a oni počkali s rašením.

GB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika