Zdravím Mirku! P.Babra nám prezradil množstvo kvalitných a cenných skúseností, treba na ne nadviadzať a využiť to, čo už bolo odskúšané a otestované. Skúsenosti neprídu hneď prvý deň a s novými nožnicami- otvor presne do stredu- si najprv natrénujte vrúbľovanie nepotrebných ťažňov, event. prútkov z iného botanického druhu nastrihaných niekde mimo záhrady. Škoda, že nemôžem preniesť na fórum DVD S.I.Krasochiny, kde sú natočené videá (s komentárom) prakticky všetkých spôsobov vrúbľovania viniča + percentuálne hodnotenie ujateľnosti. Nechýba ani vrúbľovanie zimných rezkov do zelených ťažňov. Super sterilné podmienky potrebné pri veľkovýrobe štepených sadeníc s min. stratami nie je nutné dodržať. Stačí kvalitne nabrúsený nožík a páska. Netreba ani zatierať rezné plochy. Systém do rázštepu pri vegetatívnom množení viniča prevláda, sú s ním najlepšie skúsenosti a ujateľnosť cez 80 %.