citace (sylabus z přednášek Ing Kratochvíla):
ale podobně jsem to četl i jinde
2. Vyvazování letorostů. vyplývka a vylamování fazochů (zálistků) Letorosty vyvažujeme nebo zastrkáváme na drátěnce třikrát až čtyřikrát během vegetace tak, abychom je stejnoměrně rozložili na ploše drátěnky. Zároveň je nutné vylamovat fazochy, vyrůstající z úžlabí každého
listu. Jinak by réví zhoustlo tak, že by hlavní letorosty a jejich listy trpěly zastíněním s velkým nebezpečím vzniku houbových chorob. V zóně kolem hroznů je vhodné fazochy zcela odstraňovat, ale výše postavené zálistky je nutno ponechat a pouze je zaštípnout za 3. - 4. listem pro zvýšeni cukernatosti hroznů - jeden zaštípnutý fazoch může cukernatost zvýšit až o 0,4°.
S pozdravem GB
PS: Zkušenější třeba něco poopraví - začínám.