Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

3letá sazenice Nero a Krystal, na každém z letorostů má nasazen minimálně 1-2 hrozny. Kolik tam toho nechat a na kterém letorostu? Předpokládám že nechat ty co jsou největší a přitom nejblíž hlavě. Ale kolik celkově na keř? Bude to moje první úroda, tak se samozřejmě těším, ale nechci to přetížit a podělat. Radši budu letos za menší úrodu ale lepší stav keře. Tenké letorosty a ty kde nebyl květ jsem vylámal abych keře prosvětlil.

1) U prvního keře jsou to 2 kmínky (tloušťka kmene cca 1,5-2cm) a na každém 1 tažeň s 3-4 letorosty, tj. celkové zatížení na 2 kmíncích je 8 letorostů. Na každém 1-2 květy.

2) u druhého keře je to 1 kmínek (kolem 8mm) a 1 tažeň s 6 očky. Na každém tažni 1 květ. Tento keř je celkově slabší, tady bych se přetížení hodně bál. budu raději když zesílí než abych z něj mámil kila hroznů.

Poradíte kolik toho nechat na kterém z nich nechat a jestli na letorostu nejblíže hlavě jak si to myslím já nebo je to jedno? Oba keře jsou na RH vedení kryté plechovou boudou na nářadí, takže bych se nedozrátí nebál.

Děkuju, Jirka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika